miercuri, 29 august 2012

Risotto cu ciuperci



Ingrediente :
  • 1 cub knorr
  • 200 gr. ciuperci
  • ulei
  • o ceapa
  • 200 gr orez
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • o jumatate de lamaie
  • 25 gr unt
  • 40 gr. parmezan

 
 
 

 

        Preparare:
        Se prepara supa cu cubul knorr si 500 - 700 ml apa .In supa se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci si se lasa pe foc pana fierb ciupercile.Cealalta cantitate de ciuperci se taie in felii de 50 mm - 1cm si se pun pe grill.Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cu sare,piper si o lingura de apa intr-o cratita ( de preferat cu peretii inalti ).Cand au fiert ciupercile,se strecoara si se pastreaza supa.Dupa ce s-a calit ceapa,se ia cratita de pe foc si se adauga orezul amestecand.Se pune inapoi pe foc si se adauga supa,sucul din lamaie,ciupercile fierte si o parte din ciupercile de pe grill.Cand orezul este aproape gata se adauga untul si 30 de gr. din parmezan.Se mai lasa 5 min pe foc dupa care se adauga patrunjelul tocat marunt si se serveste cald cu parmezan ras deasupra.Pofta buna! RoXx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu